Winkelmand

Je winkelmand is op dit moment leeg, klik op 'verder winkelen' om naar de webshop te gaan om producten te bestellen.

    Altijd op de hoogte van onze nieuwtjes en aanbiedingen! Klik hier om lid te worden van onze nieuwsbrief.

    Draai je apparaat alsjeblieft naar horizontale positie

    Let op! de instellingen van jouw apparaat moeten dit wel toestaan Draai je apparaat naar horizontale positie

    Een lekker brood heeft tijd nodig om tot smaak te komen. Er zit natuurlijk verschil in per brood over de duur van het rijzen en bakken. Hieronder vind je de beschrijving van een polderkorn.

    Ingrediënten van brood

    Meel, water, gist en zout wordt netjes afgewogen en in een grote deegkuip gedaan. Daar worden de hulpgrondstoffen aan toegevoegd. (denk aan zaden en granen) Dit wordt 15 minuten gekneed. Daarna gaat het deeg in een grote trechter en worden er deegstukken van gemaakt. Dat wil zeggen dat elk deegstuk ongeveer 900 gram moet wegen. Het wordt constant gecontroleerd of de deegstukken het juiste gewicht hebben.

    Rijzen van een brood

    Daarna wordt van elk deegstuk een bolletje gemaakt. Dan gaat het 1 uur in de bollenkast. Het rijsproces kan beginnen. Na dat uur wordt er van het bolletje een langwerpig deegstuk van gemaakt zodat het mooi in de bakblikken past. Ook wordt het deeg per stuk door de zaden gerold als die op het brood horen. In het geval van de polderkorn wordt dat door een mix van sesamzaad, maanzaad en zonnebloempitten gedaan. De stukken deeg worden in de blikken gedaan. Het mag nu nog de rijskast in voor 1 uur en 3 kwartier. Het deeg gaat verder rijzen en wordt luchtig en komt op smaak.

    Het brood de oven in

    Het krijgt de tijd om een brood op smaak te worden.  Als het klaar is in de rijskast gaat het direct de oven in. Ze worden 32 minuten gebakken in een oven van 220 graden. Komen ze uit de oven dan worden ze gelijk uit de blikken "gelost". En hangt er uiteraard een heerlijke geur van vers gebakken brood in heel de bakkerij. Mmm je zal maar bakker zijn! Ze koelen af in de kratten en worden geladen voor transport naar een van onze winkels of andere bedrijven.

    Aan dit proces wordt zo laat mogelijk begonnen zodat je 's morgens een heerlijke verse boterham kunt kopen in één van onze winkels.  Dat is ook van de grote verschillen tegenover de supermarkt. Ook is ons rijsproces langer, zodat je echt een smaakvol brood krijgt wat ook nog langer vers blijft. Eet smakelijk!