Winkelmand

Je winkelmand is op dit moment leeg, klik op 'verder winkelen' om naar de webshop te gaan om producten te bestellen.

    Altijd op de hoogte van onze nieuwtjes en aanbiedingen! Klik hier om lid te worden van onze nieuwsbrief.

    Draai je apparaat alsjeblieft naar horizontale positie

    Let op! de instellingen van jouw apparaat moeten dit wel toestaan Draai je apparaat naar horizontale positie

    Nadat alle ingrediënten in het deeg zijn toegevoegd en het deeg gekneed is, laat de bakker het brood even “rusten”.  Dit rusten is rijzen van een deeg.

    Rijstijd

    Deze rijstijd heet de “bulkrijs”. De gist of het desem gaat nu zijn werk doen. Het wordt malser en luchtiger en begint smaak te krijgen. Daarna wordt het deeg in stukken gewogen en gaat het de rijskast in. De “bolrijs”. In onze rijskast liggen de deegstukken in netten en zijn constant in beweging. Als ze uit de rijskast gaan worden ze in de juiste vorm gekneed. Dat kan een bol zijn of een puntje of het kan plat worden gerold en daarna weer opgerold voor een busbrood.

    Ook kan het deeg door de zaden worden gerold als dat van toepassing is. Denk bijvoorbeeld aan een sesam wit of een zonnebloempitten brood.

    Rijskast

    Het deegstuk gaat het bakblik in en wordt in een stellage met meerdere tegelijk de rijskast ingereden. De rijstijd varieert van 1 uur tot wel 6 uur. Afhankelijk van het soort brood. Hierdoor krijgt het brood zijn structuur, smaak en malsheid. Daarna wordt het de oven in gereden en kan het bakken beginnen. Mmm.

    rijzen van een deeg bakkerij van der grijn