Benodigdheden voor 4/5 personen:
- Kaas knoflookbrood om zelf af te bakken
- 400 gram rundergehakt
- 2 teentjes knoflook (of meer als je dat lekker vindt)
- 2 uien
- Groente naar keuze, denk aan paprika, prei, champignons. Of een Italiaans groentepakket.
- 2 bolletjes mozzerella
- geraspte kaas
- olijfolie
- 500 gram gezeefde tomaten
- beetje curry
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak een scheutje olijfolie warm in de pan. Rul het gebakt bruin in de olijfolie. Doe de geperste knoflook, ui en de andere groente erbij en bak dit 3 minuten mee. Doe er een knijpje curry bij en roer goed door. Doe daarna de gezeefde tomaten erbij, wat peper en zout en laat dit zo'n 10 minuten op een zacht vuur smoren.
Snijdt ondertussen het kaas knoflook brood in plakken van ongeveer 2 cm en snijdt de middelste plakken nog een keer door zodat je wat kleinere stukken brood krijgt. Duw de sneetjes met je hand een beetje plat.
Als het gehaktmengsel klaar is verdeel je de helft op de bodem van een ovenschaal. Je hoeft de ovenschaal niet in te vetten, het gehakt bakt niet aan de schaal vast. Daar boven op leg je ongeveer de helft van de sneetjes brood. Zodat het gehakt mooi afgedekt wordt. Snijdt de bollen mozzerella in plaken en verdeel 1 bol over het brood. Herhaal dit nog een keer met het overige gehakt, brood en mozzerella. Verdeel hierover wat gehalveerde mini tomaatjes. Strooi daarover lekker ruim wat geraspte kaas.
Dan mag het in de oven voor ongeveer 20/25 minuten. Houdt even de kaas in de gaten, als deze te bruin wordt kan je de schaal halverwege ook afdekken met aluminimum folie.
Als je nog wat brood over hebt kan je deze sneetjes met een beetje geraspte kaas 6 minuten erbij doen in de oven. Heb je gelijk een heerlijke versnapering. Serveer de lasagne met een frisse salade. Eet smakelijk!