Winkelmand

Je winkelmand is op dit moment leeg, klik op 'verder winkelen' om naar de webshop te gaan om producten te bestellen.

    Altijd op de hoogte van onze nieuwtjes en aanbiedingen! Klik hier om lid te worden van onze nieuwsbrief.

    Draai je apparaat alsjeblieft naar horizontale positie

    Let op! de instellingen van jouw apparaat moeten dit wel toestaan Draai je apparaat naar horizontale positie
    Melkveehouderij familie Hakkesteegt, leverancier van onze melk.

    Een eervolle vermelding voor de roodbonte dames van melkveehouderij Hakkesteegt.

     “We melken 1 koe voor van der Grijn”

     Melk is het grootste en belangrijkste bestanddeel van de tompouce.Verse boerenmelk wel te verstaan en die nemen wij af van deze mooie dames. Het zijn de koeien van Jan en Theodora Hakkesteegt.

    Melkveebedrijf Hakkesteegt is al 20 jaar gevestigd aan de Wilgenweg te Groot-Ammers, een woonhuis met stallen omgeven door weilanden op maar 1 km afstand van de bakkerij. Jan en Theodora wonen daar met hun 4 dochters Janiene, Wilvira, Rosalie en Heidi.

    Oudste dochter Janiene, werkt al hard mee op de boerderij en is erg geïnteresseerd in het boerenbedrijf. Over de melkkoeien weet ze alles maar ook helpt ze haar moeder met het Hondenpension/hotel, een luxe en diervriendelijke opvang voor honden. 

    Kortom een mooie prachtige boerderij en een gezellig gezin met veel bedrijvigheid in en rond het huis.

    Jaren geleden heeft Teus van der Grijn aangeklopt met de vraag of we melk mochten afnemen voor de bakkerij. Verse melk, dichtbij huis en van goede kwaliteit, de ideale combinatie.

    De ongeveer 85 koeien, velen genaamd Otje of Aafke, leveren liters melk.

    “De koeien leveren gemiddeld 9000 liter per jaar” verteld Jan en grapt dat hij in zijn kudde 1 van der Grijn koe heeft. Elke dag gaat er een emmer van 27 liter naar de bakkerij dus reken maar uit.....

    Jaarlijks met Koningsdag, als de oranje tompoucen gemaakt moeten worden, hebben we aan 1 emmer niet genoeg. Ruim 2000 liter was er dit jaar nodig om de verse melk tot room te koken voor die heerlijke vulling. 

    Bekijk ook de andere interviews!