Winkelmand
Je winkelmand is op dit moment leeg, klik op 'verder winkelen' om naar de webshop te gaan om producten te bestellen.
Je winkelmand is op dit moment leeg, klik op 'verder winkelen' om naar de webshop te gaan om producten te bestellen.
Zodra het “een beetje weer is”, halen we massaal onze BBQ tevoorschijn. Nederland staat zelfs in de top 10 van landen waar barbecueën het populairst is.
De BBQ is natuurlijk een sociale happening, maar het gaat er ook steeds professioneler aan toe. De belangstelling voor BBQ producten is natuurlijk traditioneel in de zomer het grootst, maar steeds vaker wordt de BBQ jaarrond gebruikt. BBQ-en is nog altijd een mannen ding. Want ja, buiten koken, vuurtje stoken.. daar houden de meeste mannen wel van.
Zo ook ons team van (brood)bakkers. Uiteraard gaat hun belangstelling al uit naar voeding en onlangs hebben zij met elkaar een workshop BBQ-en gevolgd. Daar hebben zij onder andere geleerd hoe je zelf je brood kunt afbakken op de BBQ. Vol enthousiasme zijn ze hiermee zelf verder aan de slag gegaan met ons standaard assortiment bake off broden. Bovendien hebben ze ook 2 nieuwe broden bedacht, gemaakt en gebakken, speciaal voor een smakelijk BBQ seizoen.
Want laten we eerlijk zijn.. bij een zonnige BBQ hoort toch een lekker stukje brood. En waar we vroeger heel traditioneel een stokbrood aansneden met een lik kruidenboter, hebben we nu zoveel meer te bieden, en bakken we zelf een smakelijk (gevuld) brood af. Wat is er lekkerder dan deze versgebakken en knapperig aan te snijden?
Het zelf afbakken van brood is mogelijk op een BBQ of Kamado met instelbare temperatuur en een deksel. Het heeft onze voorkeur om te barbecueën met indirecte warmte.
Heb je niet de mogelijkheid om indirect te barbecueën, dan is het afbakken van brood op de BBQ iets lastiger, maar zeker niet onmogelijk! Zorg er in dat geval voor dat de kolen niet recht onder het brood liggen. Je kunt eenvoudig de kolen naar één kant schuiven en het brood aan de andere kant leggen. Ook is raadzaam gebruik te maken van een pizzasteen of eenvoudig een aluminium bakschaal te gebruiken waar je het brood op legt. Zo wordt de warmte onder het brood beter verdeeld en voorkom je dat het brood zwart (of met zwarte strepen) aan de onderkant bakt. Bij geen indirecte warmte moet het brood sowieso zeer regelmatig (elke 2 minuten) omgedraaid worden tijdens het bakken.
Bij barbecueën met indirecte warmte wordt het alweer een stukje makkelijker en bak je er altijd wel wat van. De BBQ of Kamado mag verwarmd worden tot 180 graden. De meeste broden worden 10 a 12 minuten gebakken met gesloten deksel. Alleen ons Turks brood mag iets korter, zo’n 8 a 10 minuten.
Als de baktemperatuur overeen komt is het zelfs mogelijk je brood tegelijkertijd af te bakken met je vlees of andere gerechten, zodat je zo efficiënt mogelijk kunt barbecueën.